Muut hevoset

MINTMILLER´S UNIQUÉ

Lempinimi: Pimpula
Rotu: Puoliverinen
Ikä: 12v
Väri: Ruunikonkimo
Sukupuoli:Tamma
Säkä: yli 160cm

Muut tiedot: 

Pimpulan toinen takajalka on operoitu nuorena kasvuhäiriön vuoksi. Sen takia se ei sovellu hyppäämiseen eikä kilpailemiseen. Meille Pimpula tuli siitoskäyttöön ja harrasteratsuksi. Pimpula tykkää kovasti kun sitä rapsutellaan ja laitumella se seuraa ihmistä.

Oma: 15.6.2012 -->


FUKS


Lempinimi:Fuksi
Rotu: Arabi-risteytys
Ikä: 16v
Väri: Valkoinen
Sukupuoli:Ruuna
Säkä:146cm

Muut tiedot:

Fuksi on kolmas oma ponini jonka kanssa pääsin kilpailemaan aluetasolle 90cm asti. Valmentajani kilpaili aluetasolla 110cm. Koulupuolellakin pääsin helppo b luokkiin aluetasolla. Fuski tykkää tosi paljon esteistä ja koulupuolella se roikottaa vaan kieltä kun ei kiinnostaisi. Kuuluin Fuksilla kaakkois-suomen aluerinkiin ja siellä hypättiin 120cm. Fuksi on luonteeltaan todella ihana, se juoksee yksin tarhasta karsinaan ja mun pikkusisko (5v) voi sitä taluttaa ja ratsastaa liinassa.

OMA: ?.?.2008
SILTALAN  HILMA

Lempinimi:Hilma
Rotu:Suomenhevonen
Ikä: 1v
Väri:Ruunikko
Sukupuoli:Tamma
Säkä:n.145cm?

Muut tiedot:


Hilma on vuotias suomenhevostamma jonka isä on suomenpienhevosori Pölyke. Emä on melko isokokoinen (n.160cm?) ja toivommekin,että Hilmasta tulisi noin iso. Koska muuten jää minulle liian pieneksi. Hilmaa on jo pari kertaa takaa-ajettu ja toimi siinä hyvin. Hilman kanssa olisi tarkoitus päästä kisaamaan joskus suomenhevosten luokissa ainakin kansallisella tasolla ja olisi myös  tarkoitus kantakirjata se ja käyttää näyttelyissä.
Hilma opetetaan ensin ajolle ja sitten vasta ratsuksi.Kun se opetetaan ajolle niin sillä on jo hyvä kunto ja lihaksisto kun sitä aletaan opettamaan ratsuksi.


KNATTEN

Lempinimi:Natte
Rotu:Shetlanninponi
Ikä: 18v
Väri:Ruunikonpäistärikkö
Sukupuoli:Ruuna
Säkä:93cm

Muut tiedot:

Natte on pieni shettis joka on siskoni ylläpitoponi. Natte on ollut meillä jos monta vuotta ja nähnyt erilaisia hevosia. Natte on kova pomottamaan muita vaikka onkin niin pieni, se nimittäin nousee pystyyn ja nappaa päästä toista kiinni. Serkkuni on hypännyt Natella 60cm ja hyvin se vielä sen pääsi yli. Pikkusiskoni (5v) menee myös  yksin kentällä natella käyntiä ja ravia. Taluttaessa Natte on kiireinen vanhemmalla ihmisellä mutta pienemmillä kävelee hitaasti ja rauhallisesti.

YLLÄPIDOSSA: 14.2.?

PECHORA RUSLempinimi:Noora
Rotu: Trakehner
Ikä: 19v
Väri:Ruunikko
Sukupuoli:Tamma
Säkä:164cm

Muut tiedot:

Noora on nuorivanha tamma. Ei uskoisi että on jo "noin vanha". Nooralla on yksi jälkeläinen joka oli viime vuonna (2011) Horse showssa hyppäämässä Amateur tour luokassa. Ennen sillä mentiin enemmän koulua mutta kun vaihtoi omistajaa on sillä alettu hyppäämään.
Noora on luonteeltaan aika tammamainen, riippuu tosin päivästä joskus  ollaan enkeleitä, joskus taas perseeseen ammuttuja karhuja. Ratsastaessa Noora on todella herkkä ja huomaa  kyllä että on tamma. Jos ei siellä oiken ratsasta saa kyllä ansionsa mukaan. Se osaa heittää selästä aika  tavalla. Noora kantakirjattiin saksaan  II palkinnolla (38p) toissa vuonna. Oli paria pistettä vailla I palkintoa.
Nyt Nooraa on meillä yritetty parina vuonna astuttaa mutta ei ole jäänyt. Nyt se kyllä on niin kantavan tamman näköinen, maha pullottaa ja mieliala vaihtelee.
Nooralla on kisattu venäjällä laukkaa, esteitä ja koulua. Se on kisannut 130cm ja he A?. Osaa koulupuolella mitä vaan jos  osaa vaan pyytää. On varmaan Va A tasoinen tai ainakin Va B.

OMA: ?.?.2007

http://www.sukuposti.net/hevoset/pechora-rus/210791
Sukupostiin linkki (nooran sivulle).


SALTO

Lempinimi:Salto
Rotu: Puoliverinen
Ikä: 8v
Väri:Musta
Sukupuoli:Ruuna
Säkä:n.165cm

Muut tiedot:

Salto on siis serkkuni Hennan hevonen jonka Henna osti helmikuussa 2012.  Salto on aika raaka ikäisekseen, mutta luonteeltaan todella kiva. Yksin sillä tulee  vähän hätä mutta kun on muita hevosia ympärillä niin on tyytyväinen. Salto on aika massiivinen ja isonnäköinen. Tasoltaan sen on varmaan re. n.80cm -90cm ja ko he c-b. Kisoissa Henna on kerran käynyt ja hyppäsi luokan 80cm. Maastossa Salto on todella varma, rekka kun menee  ohi niin toinen ei edes korvaansa liikauta ja voi mennä pitkin ohjin.