maanantai 2. huhtikuuta 2012

viikonlopun kuulumisia

 Varoitus... sisältää paljon kuvia ja tekstiä!

Lauantaina laittelin vähän Taavin varusteita valmiiks sunnuntaita varten. Ratsastin Taavilla vähä aikaa pellolla (auratulla alueella), en oikeestaan vaatinu paljon mitään, ei menty ku vähän aikaa.Ratsastuksen jälkeen harjailin Taavia ja siitä lähti ihan kiitettävästi karvaa.  Ja mulla lens yksi karva silmään, yritin sitä sitten saaha pois ja sillä aikaa äiti jatkoi harjaamista. Laitettiin sitten Taavi karsinaan  ja ruokittiin kaikki hepat.

Kun tultiin sisälle niin karva ei ollu vieläkään lähteny, yritin vedellä huuhdella sitä pois, ei sekään auttanu. Istuin sohvalle ja aloin kattomaan telkkaria, kun liikautin seuraavan kerran silmää, karvaa ei enää ollut silmässä. En sitten tiedä mihin se katosi.

Mulla kahden vuoden kilpailu tauko ja Taavin ekat kisat!

Sunnuntai aamuna heräsin joskus puoli 8 aikaan. Menin 9 jälkeen tallille ja aloin putsata varusteita. Pesin saappaat,satulavyön,suitset ja satulaa vähän pyyhkäsin.Kun olin saanut ne pestyä ja rasvattua niin aloin kiillottaa Taavia. Selvitin hännän ja harjan ja äiti alkoi tekemään sykeröitä. Harjailin Taavista kaikki irtokarvat pois ja putsasin sen oikeen kunnolla.

Vein tavarat autoon  ja laitettiin Taaville loimi ja kuljetussuojat. Taavi meni vielä hetkeks karsinaan, kun me  käytiin vaihtamassa vaatteet.

Sitten alko lastaus operaatio, Taavi on vähä huono vielä menemään koppiin. Koska se  on aina kulkenu hevosautossa, tää oli nyt sen enintään neljäs kerta kopissa. Lastaamiseen meni aikaa joku 20 minuuttia. Aluks meinas mennä tappeluks  mutta sitten Taavi päätti ryhdistäytyy ja tuli koppiin. Päästiin lähtemään kisapaikalle hyvissä ajoin.

Matka meni hyvin, Taavi oli nätisti kuljetuksen ajan. Aloin verkkaamaan hyvissä ajoin, maneesissa  oli verkka 15 minuuttia ja ennen sitä verkkasin ulkokentällä. Taavi rentoutu tosi nopeesti ja meni nätisti.

Lähdettiin ekassa luokassa aika loppupäässä, kun päästiin maneesiin Taavi ootti nätisti omaa vuoroaan. Ravattiin maneesi ympäri ja aloitettiin rata. Taavi jotenki jännitty kun aloitettiin rata, aluksi meni aika nätisti kunnes laukka tuli, laukkakin oli hyvä mutta sitten Taavi säikästi (yleisöä?!) ja hyppäs pystyyn, sitten alko hyppiä paikallaan ja käänty jotenkin ja meikä lens ku leppäkeihäs.  Oli vielä sama maneesi ja sama kohta mihin tipuin Fuksilta meidän yhteisissä ekoissa kisoissa!!  No oisin saanu jatkaa radan loppuun mutta en sitten mennyt sitä loppuun vaan lähdin pois maneesista. Siinä hässäkässä sitten meidän suitset hajosi, äiti yritti niitä korjailla ja sai ne  sitten jotenkin korjattua.

Lähdettiin seuraavassa luokassan toisena ja oli kiire  verkkaamaan, ehdittiin hetki mennä ulkokentällä ja sitten maneesiin. Verkassa Taavi taas tuntui tosi kivalta ja en hirveesti sillä enää verkannu, että varmasti jaksaa loppupäivän. Päästiin maneesiin ja aloitin radan, tämä toinen rata meni jo paaljon paremmin. Taavi jopa rentoutu vähän ja keskitty rataan. Saatiin tästä luokasta prosenteiksi 56.400% ja tultiin 12/21. Ihan hyvin meni, nämä oli kuitenkin Taavin ensimmäiset kilpailut. Nyt vaan haetaan Taaville rutiinia paljon.

Tuomareiden kommentteja: Erittäin laadukas hevonen, laadukkaat askeleen, laadukkaat pidennykset,laadukas keskikäynti. Vielä kun saa Taavin keskittymään enemmän työntekoon niin kaikki menee nappiin.!

Taavia kävi moni ihminen kehumassa. Kysyttiin ikää ja sanottiin että on todella hieno ja osaava ja että tuolla hevosella pääsee niin pitkälle kun vaan haluaa! Taavia myös moni sanoi todella laadukkaaksi hevoseksi. On se hieno<3 (:

Tänään mennään kevyesti varmaan pellolla tai ilman satulaa kentällä. Nyt mulla on teille kerrankin video, juuri täsät eka radasta jossa tipun. Se on kyllä aika huono laatuinen ja ihmisiä kävelee ohi mutta ei voi mitään.














Tänään mulla on myös lääkäri, koska tipuin olkapääni päälle, niin käydään näyttämässä sitä ja mun selkää kun se on aivan sairaan kipeä.

 Nyt pääsin sairaalasta (kello 21.30) siellä meni se 6 ½ tuntia. Kuvattiin olkapää ja näillä näkymin siinä ei mitään oo, huomenna tiedetään varmasti. Sain tän nyt vasta julkastua kun tää ei meninannu ladata tota videota.

 Ai joku oli keskeyttäny videon latauksen ja siinä kesti joku 4 tuntia ku se latas sitä. Kiva. No laitan sen huomenna tänne! Nyt saunaan --> (:

1 kommentti:

  1. Ensiksi: onneksi selvisit vähäisillä vammoilla -sydän syrjällään odotettiin puhelinsoittoa.. huih.

    Toiseksi: te ootte Taavin kanssa ihan hemmetin hyvännäköinen pari !!!!!!

    VastaaPoista