tiistai 31. tammikuuta 2012

vapaapäivä--->erikoispostaus

Eli tänään oli niin paljon pakkasta että en viittyny ratsastaa, se kuitenki käy niin paljo hevosenki henkee. Pari päivää sitten lupasin että teen jokun erikoispostauksen sillon kun Taavilla on vapaapäivä. Nyt  mulla ei oo iha hirveesti aikaa sitä tehä eli jätän nuo ratsastushirstorian ja tavoitteet ym... Ajattelin tehdä postauksen tuosta ' kun kasvoin pituutta-->ponista hevosiin.  Jaaha nyt  meni sähköt.. No onneks  on läppäris  virtaa et saan  tehtyy tän postauksen :D

KUN KASVOIN PITUUTTA--->PONISTA HEVOSEEN

Eli mulle tuli talvella 2010 loppuvuodesta niin hirveä kasvupyrähdys että ei tullu mitään enää ponilla ratsastamisesta, niimpä päätettiin alkaa etsiä mulle hevosta. En kuitenkaan halunnu Fuksista luopua niin etsittiin sille sitten vuokraaja. Alotettiin hevosen etsiminen heti alkuvuodesta, kierreltiin parilla paikkakunnalla katsomassa hevosia mutta mikään ei oikeen tuntunu siltä oikealta. Yhden 'oikean' sitten löysin ja kävin sitä pari kertaa koeratsastamassa ja  oltais se sitten ostettukki mutta... sillä ei ollu ku yksi terve jalka ja  mitähän minä sitten olisin sillä tehny?! Kun etsin kisahevosta enkä rikkinäistä kaakkia. No se siitä sitten, se oli unohdettava kertaheitolla. Tämä oli siis puoliverinen.
Jatkettiin etsimistä ja lähdettiin äitin kans junalla kuopioon kattomaan paria hevosta, no toinen niistä oli aivan liian pieni, niin en edes koeratsastanu sitä, siinä oli sitten toinen minkä laitoin valmiiksi ja  kokeilin. No ensinnäkin se  ei ollut  yhtään mun makuun, aivan liian laiska, kömpelö ym.ym.. Tämäkin oli puoliverinen.
    Sitten käytiin katsomassa yhtä FWB ruunaa kouvolassa, no se  oli iha  jees, sellanen tavan tallaaja. Ei kuitenkaan miellyttäny mua  niin hirveesti että olisin sen heti itselleni halunnu.
Noo seuraavaks Katottii taas pitkää hevosia, ja  taas  nappas. Ostettii sitte saksalainen puoliverinen ruuna. Se tuntui jo alusta asti tosi kivalta. Ensin tehtii sen kans noin viikko maastakäsintyöskentelyä meillä ja  sitten vasta nousin selkään. Se  meni alkuajan ihan ok. Mutta sitten kun rupesin siltä vaatimaan jotain niin eiköhä se  sitte  menny iha sekasi, alko pukitella välillä oli päiviä millon ei pukittanu kertaakaa  mutta  ne  päivät  oli toosi harvassa. Loppujen lopuks se  pukitteli joka  ikisellä askeleella. No eihän siitä sitte  mitään tullu.
      No sitten huomattiin Taavin ilmoitus joskus  toukokuun alussa. Katseltiin videoita siitä pari päivää ja  sitten äiti taisi siitä soittaa ja  kysyä millon voisi tulla  koeratsastamaan. Taavi tuntui jo sillo siltä oikealta. Aluks sillo ku Taavi tuli meille se ei: ei vaihtanu laukkaa heti, veti ittensä irti käytävällä,ei nostanu laukkaa edes ravista vaan kiitokiitoravista, ei menny muodossa, ei jaksanu kantaa itteään,ei antanu putsata kavioita ilman että potki, jyräs ihmisen yli suunnilleen taluttaessa, ei kuunnellu paljo ihmisät, ei sietäny jakkaraa vieressään, ei voinu juoksuttaa kun sai hepulin, ei hypänny irtona mitään, ei osannu hypätä ihmisen kans kunnolla, ei kunnon hyppytyyliä ym.ym. Mutta nyt Taavi: nostaa laukan ravista,käynnistä & pysähdyksestä, hyppää hyvällä tyylillä 70cm, menee koko ajan muodossa,tekee laukanvaihdo heti kun pyytää, kuuntelee ihmistä, kävelee löysässä narussa ihmisen perässä, antaa putsata kaviot, tekee sulut & avot kunnolla, ratsastaessa unelma, sietää jakkaran tai ihan minkä vaan hökötyksen, voi laittaa käytävällä ym.  Nykyään se  on aivan unelma!! Oli se  kyllä ihan alussaki :> mut  nyt  vielä parempi , perfekto ;D  Nyt loppuun vielä pari kuvaa ennen ja  nyt.  Taavi on ollu mulla  nyt  8kk 12 päivää <3! kohta vuos <3  
syksyllä hyppyjä, n.50cm

kesällä, totuttelu jakkaraan

kesällä (kesäkuu)

syksy 2011, syyskuu?

lokakuu? 2011

tammikuu,2012

tammikuu 2012
     
Toivottavasti viedeo toimii, kesä-heinäkuu
                        2011, tästä lähdettiin, Taavi ei osannu mennä sarjalle suorana, vaan matkaan mahtu kivasti kiemuroita ;D Mutta harmi ku ei oo videoita nyt  lähiaikoina otettu.

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Sen huomasi heti, että Taavi on niin sun talutusnuorassa kuin olla voi.. teidän yhteistyö on nyt saavuttanut yhden paalun ja tarina jatkunee. Olet tehnyt hirmuisen työn Taavin kanssa, mutta niinkuin näet, on se kantanut hedelmää. Nautin pelkästä katselusta, on se niin hieno hepsu :) Jopa minä voin lällytellä ja lässytellä eikä se tykkää edes huonoa.

  Olisi kiva kuulla lisää erikoispostauksia; vaikka kronologisessa järjestyksessä. Minulla voisi olla antia myös niihin lapsuusvaiheiden poneiluihin ja hevosteluihin. Niinkuin siitä kuinka enosi oli joskus sun heppana, ja kuinka rasvasit jalan (toista et uskaltanut) tai kuinka osasit jo alle kouluikäisenä hyvin tämän lisääntymisopin ;)

  VastaaPoista
 2. moi!Kiva kun jaksat lukea ja kommentoida! (:

  Hahahaha, ehkä noistaki vois joskus uskaltautua tekemään erikoispostauksen ;)

  VastaaPoista