lauantai 19. toukokuuta 2012

Taavi 6v ja 1v yhteistä aikaa takana

Eli tänään 19.5 Taavi täyttää 6v ja on samalla ollu mulla tasan vuoden.  Ajattelin sen kunniaks tehdä erikoispostauksen tästä yhteisestä ajasta ja laittaa vähän kehityskuvia ja kertoa kehityksestä.

Aloitan ihan alku ajoista ja laittelen nyt paljon kuvia myös mukaan.

Kun Taavi tuli meille 19.5.2011, olin ihan innoissani heti kun pääsin tuomaan Taavin ulos kuorma-autosta. Se oli hieman märkä kun oli stressannut matkalla. Vein Taavin karsinaan ja menin keräämään lannat autosta.
Taavilla ei tullut mitään tavaroita mukana, päitsetkin otettiin pois koska ne oli kalliit nahkapäitset ja entinen omistaja halusi ottaa ne  mukaan itselleen.

 Seuraavat pari päivää annettiin Taavin tutustua uuteen paikkaan ja muihin heppakavereihin. Parin päivän päästä vietiin se kentälle ja totuteltiin sitä ensinnäkin jakkaraan koska sillon en vielä päässyt ison hevosen selkään ilman jakkaraa.Laitettiin myös pieni este kentälle ja kokeiltiin hyppäisikö se sen. No se ei menny ihan suunnitelmien mukaan, koska Taavi pelkäsi sitä estettä eikä suostunu hyppäämään

Ensimmäinen ratsastuskerta tapahtui noin viikon päästä siitä kun Taavi tuli, koska ongelma oli se että Taavi pelotti se jakkara. Mutta kun saatiin totutettua se siihen niin aloin päästä selkään.

Muistan ekan ratsastuksen Taavilla hyvin, ravi tuntui siltä että se pukittaisi iha kohta kun sillä oli Fuksiin verrattuna tosi iso. No menin ravissa ja käynnissä ympyrällä, yritin laukkaakin mutta se ei meinannut oikeen nousta.Ensimmäinen valmennus olikin jo parin päivän päästä ensimmäisestä ratsastuskerrasta. Nyt jälkeen päin ku kattoo noita videoita,ne on ihan kauheita.Laukannosto oli pitkän aikaa meillä hakusessa. Ei noussu kunnolla varmaan puoleen vuoteen.
Siitä asti ollaan treenattu varsinki koulupuolella koko vuosi. Nyt Taavi on jo todella hyvällä mallilla, niin este kuin koulupuolellakin.

Tänään menin Taavilla estevarusteet päällä. Kokeilin uusi kumipelham kuolaimia ja ne  toimi hyvin Taavilla. Menin pari kertaa puomia.

Taavin kehityksestä vielä sen verran että nyt  ihan tän kuukauden aikana on löytyny se oikea laukkarytmi, Taavin laukka on ihan super hyvä! Ennen se oli pompottava, lyhyt ja kiireinen nyt  se on rento,pitkä ja rauhallinen.
Vastalaukka sujuu ongelmitta, laukanvaihdot, sulut,avot,väistöt jokaisessa askellajissa, pysähdykset rentona, pidennykset ym.ym.

Vielä pari vertailukuvaa.Toivottavasti tästä saa jotain selvää, on nimittäin kirjotettu aika sekavasti :D + Toivottavasti nuo videot toimii nyt. Mun koneella ne  ainakin toimii.

1 kommentti:

  1. Vitsi, vähän kiva postaus. Taaville tullu pikkusen lihasta, aivan eri näkönen! ;D

    VastaaPoista