keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

...Meitä on vain kaksi, eikä muita me tarvitakkaan... ♫ ♪

Eli ajattelin tässä postauksessa kertoa tarkemmin fuksista ja sen kilpailuvuosista.Toivottavasti jaksaisitte lukea, laitan mukaan myös vanhoja kuvia meistä. Toivoisin myös että kommentoisitte mitä piditte tästä ja voitte myös ehdotella erikoispostauksia, mitä voisin sitten toteuttaa. Sen vielä sanon että heinäkuussa on tulossa videopostaus joka teotä saattaa kiinnostaa! Se ei olekkaan ihan tavallinen videopostaus ;) Mutta nyt asiaan.

FUKS 


Fuksi sukupostissa








Aluevalmennus- 2010?


Aluevalmennus 2010?


Fuksi on siis syntynyt puolassa ja se on syntynyt vuonna  1996. Sen puolan ajoista ei tiedetä mitään, mutta epäilen että se on siellä hypännyt isoja luokkia (120cm ainakin) koska sillä on niin hyvä hyppytyyli ja tykkää niin valtavasti hypätä. Täällä suomessahan sillä on käyty vain parit seurakisat ennen kun se mulle tuli.  Puolasta se tuli suomeen vuonna 2005 ja se meni siitä pienelle ratsastuskoululle, äänekoskelle. Siellä se ei kuitenkaan viihtynyt, koska ei siedä montaa ihmistä luonaan ja vaihtuvia ratsastajia. Siellä se oli noin. vuoden ja sieltä tuli sitten meille. Eli vuonna 2007.

Huomasimme Fuksin ilmoituksen netissä ja siinä oli että voidaan vaihtaa tunneille sopivaan poniin. No, meillä oli Dutte silloin ja se jäi minulle pieneksi niin soitettiin heille ja kysyttiin vaihtoa. Olihan Fuksi monta tuhatta euroa kalliimpi kuin Dutte mutta me maksoimme sitten väliä. He suostuivat vaihtoon ja näin tehtiin paperit. Minulla oli noin. 10 minuuttia aikaa päättää kumpi jää ja kumpi lähtee. No, se oli helppoa kun tykästyin Fuksiin heti.

Valmentajan ja äidin mielipiteet Fuksista:

- Eikai me tämmöistä osteta, totesi äiti.
-Valmentaja ei sitä suoraan sanout mutta sen kyllä huomasi että oli sitä mieltä että ei kannata ostaa.
 No eihän ne mitään voinut sanoa, minä se olin joka sen päätti.

Poni tuli kotiin:
Äiti aukaisi suun ja laittoi heti kiinni. Hampaat oli niin kamalat kuin olla ja voi, sojotti ym. Fuksin yksi hammas on lähtenyt pois ja alahammas sitten kasvaa aina liian pitkäksi kun se mahtuu kasvamaan siihen kuoppaan, joten se joudutaan säännölisin väliajoin käydä "hiomassa" pois isolla porakoneella.
Seura?kisat mra, sija 6
Kotona ratsastus sujui todella hyvin, tykkäsin Fuksista kovasti. Valmennuksissa käytiin parin kilometrin päässä sijaitsevalla yksityistallilla. Fuksi oli kouluvalmennuksissa sellanen että se jumitteli paikoilleen eikä liikkunut mihinkään. Vaikka valmennuksissa ei aina sujunutkaan niin tykkäsin Fuksista tosi paljon.
Aluevalmennus 2010?
Ensimmäiset kisat Fuksilla oli seuraestekilpailut vuonna 2008. Ilmottauduin muistaakseni luokkiin 60cm ja 70cm. Käytin Fuksilla silloin omppukuolainta. Lähdettiin kisoihin ja siellä oli valmentajanikin mukana. Verkassa Fuksi oli tosi kiva ja meni samanlailla kun aina ennenkin. Kun päästiin radalle ja pilliin  vihellettiin niin Fuksi sai ihme kohtauksen ja ei meinannut pysyä käsissä. Olinhan sillon vasta 11v. Lähdettiin kohti ensimmäistä estettä ja Fuksi sai ihme pukittelukohtauksen ja mentiin pukkirodeota koko maneesin pitkäsivu. Lopulta Fuksi sai mut alas selästään ja se kiersi lenkin, kävi ravaamassa ympyrän  ja juoksi ovelle. Siitä tippumisesta mulle tuli lievä aivotärähdys ja lonkka + alaselkä on vieläki kipeenä sen takia, ne  kuvattiin mutta ei mitään löytynyt. Toisen luokan valmentajani meni, kun en pystynyt itse enää ratsastamaan.


Video ekoista kisoista, Mekin olemme päässeet tuohon videoon, kohta jossa me olemme 0:14


Maneesilla hyppyjä 2010?

Sen jälkeen niitä tippumisia alkoi tulla ja tulla.....

Alettiin käymään estevalmennuksissa, aikalailla heti niiden kisojen jälkeen. Fuksi tajusi silloin että tipun heti kun se vähän jalkaa nostaa. Kun aloin pysyä siellä parin kuukauden päästä sileellä kyydissä, niin sitten eriasia olikin ne esteet..
Tipuin tunnin aikana aina pari kertaa,  kun yksittäiset esteet alkoi menemään ongelmitta... tuli taas uusia mutkia matkaan. Sarjat, radat,kaikki muu tuli eteen. Fuksi tajusi taas  uuden jekun, se kielsi tai hyppäsi niin isolla loikalla sarjan ekan osan että tipuin, no kun päästiin se niin tuli eteen saljan toinen osa, taas tipuin.. kunnes yhteinen sävel löytyi ja palat loksahti paikoilleen ja päästiin hyppäämään rataa. Se se vasta tuntui hyvältä kun opin pysymään selässä!
Valmennus 2010? tai 2009?
Alettiin kisaamaan seuratasolla esteitä ja koulua, molempia saman verran... tai ehkä hiukan enemmän esteitä. Siirryttiin 40 senttimetristä 80 senttimetriin. Vuonna 2009 aloimme kisata aluetasolla, 80cm ja 90cm.

Ensimmäiset aluekilpailut:

Alue-estekisat
Muistan sen kuin eilisen päivän. Rata meni hyvin, korkeutta oli 80cm. Fuksi meni kovaa ja korkealta, niinkuin aina. Olin jo ottanut saappaat,kypärän,turvaliivin pois ja söin leipää. Kunnes... kuulutettiin että palkintojen jakoon voivat saapua kaikki nämä: 1,2,3,4,5,6,7,8,9 ihmistä ja meidät sanottiin siellä viimeisenä, sijotuin siis 9 ensimmäisissä aluekilpailuissani. Leipä tippui melkein kädetä ni ja olin ihan paniikissa että mitä täytyy tehdä. No juoksin  kysymään tuomarilta vonko tulla ilman hevosta palkintojen jalkoon, hän vastasi että: no, tämän kerran. Mutta laita kypärä päähän. Juoksin autolle hakemaan kypärän ja sinne menin muiden sekaan. Tästä on kuvakin ;)  Olin aivan onnesta sekasin.

Kisasin monet aluekilpailut Fuksilla ja valmentajanikin hyppäsi Fuksilla parit aluekisat, mm. mäntyharjussa 100 ja 110, kuvansissa 100 ja 110, harjussa 100 ja 110 ym. Taisi se joskus siottua mutta Fuksi oli aina hieno (: Itse sijotuin muutaman kerran aluekisoissa, en muista monta mutta kuitenkin.

Kisasin myös  aluetasolla koulua, helpo b luokkia.

2010 vuonna pääsimme kaakkois-suomen aluerinkiin. Siellä opin paljon taas  lisää, hyppäsimme siellä 120cm- 125cm ja 120cm trippeleitä. Fuksi tosiaan rakasti hyppäämistä yli kaiken!

2011 Olin kasvanut niin paljon että en voinut enää hypätä Fuksilla joten etsimme hevosen minulle. Nyt Fuksilla on mennyt vuokraajat ja minä silloin kun kerkeän.
Alue-estekisat
Tämän kevään Fuksi on ollut vähän kevyemmällä liikutuksella kun ei ole  löytynyt sopivaa vuokraajaa mutta nyt se nauttii elämästää laitumella (:



Video meistä   Käykää kurkkaamassa ! (: Ei ole  kyllä mikään hyvä, tollanen tylsä.

Tiivistin tuon lopun koska olen kirjottanut jo aikas paljon, toivottavasti tykkäätte etten turhaan kahta tuntia tätä kirjottanut...


Tästä saatto tulla vähän sekava mutta.. antaa olla. Kommentoikaa HETI jos nämä videot ei näy!!

2 kommenttia: